Nieuwe
Markt
Roosendaalherinrichting

De Nieuwe Markt in Roosendaal is getransformeerd van langgerekte parkeerplaats tot een nieuwe pleinruimte waar de weekmarkt gehouden wordt. Onder het plein is een parkeergarage gemaakt. In het paviljoen dat aan de oostzijde van het plein is geplaatst ligt de hoofdtoegang. Een grote vide bij het paviljoen zorgt voor daglicht en oriŽntatie in de garage. Met het paviljoen is een geleding in de langgerekte pleinruimte aangebracht. De oostzijde is beplant met platanen. Bij het westelijk deel is aan de noordkant een rij platanen geplaatst. Het plein is bestraat met een combinatie van gebakken klinkers en graniet banden. De herinrichting van de Grote Markt is de opmaat voor de herinrichting van de openbare ruimte in de Roosendaalse binnenstad.

opdrachtgever
gemeente Roosendaal
periode ontwerp
2001-2004
uitvoering
2005-2008
programma
1,5 ha